Inngår langsiktig partneravtale

Partneravtale Delta

Den norske hurtigladeoperatøren Arctic Roads AS (Tidligere Ishavsveien AS) har i dag inngått en 10-års samarbeidsavtale med taiwanesiske Delta Electronics, et av verdens største elektronikkselskap. Delta skal levere hurtigladere til Arctic Roads ekspanderende nasjonale ladenettverk for elektriske biler. Det vil bli etablert 6 nye ladesteder innen juni 2015 med Deltas eksisterende teknologi. Samtidig forbereder selskapene en nasjonal utrulling av robuste høykapasitets ladesteder i 2016 og 2017.

Arctic Roads har siden 2010 installert og testet ulike ladeløsninger i sin testkorridor langs E6 fra Vestby til svenskegrensen ved Svinesund, også med ladere fra Delta. Arbeidet har vært muligjort gjennom god dialog og samarbeid med offentlige myndigheter, og den mest verdifulle erfaringen er at ladestedene må ha tilstrekkelig kapasitet for å forebygge ladekøer, og for å ha teknologisk backup. Det er helt avgjørende at teknologien fungerer.

– Vi tilbyr en tjeneste til våre kunder som oppleves helt binær; enten får kunden strøm til bilen sin, eller de får det ikke.Vi føler oss trygge på at Delta Electronics vil være i stand til å levere en teknologi som kan tilby en nær 100% oppetid, og som også er tilpasset fremtidens biler og brukerforventninger. Vi er derfor svært fornøyde med å gå inn i et nært partnerskap med Delta, sier Karine Finne, styreleder i Arctic Roads AS.

– Vi går inn i en svært travel fase i Arctic Roads, sier Leif Egge, Innovasjons- og kommunikasjonsansvarlig i Arctic Roads AS. Vi skal bygge flere hundre ladesteder med flere ladere på hvert sted, i løpet av en begrenset periode. For å lykkes med dette, trenger vi noen vi kan ha et tett samarbeid med, både når det kommer til framdrift og oppetid på laderne som monteres – og det er nettopp dette vi får gjennom partnerskapet med Delta Electronics.

I 2016 og 2017 vil det bygges et nasjonalt nettverk av ladesteder med en ladekapasitet som så langt har vært reservert for et begrenset segment av elbiler i Norge, og som nå endelig vil etableres også for massemarkedet.

– Delta Electronics er svært fornøyd med å kunne være en bidragsyter til å gjennomføre Ishavsveiens planer om trygg og sømløs elmobilitet for massemarkedet, sier Jackie Chang, President og General Manager for Delta i Europa, Midt-Østen og Afrika. – Den brede norske politiske støtten har skapt et aktivt og levende elbilmiljø, et perfekt utgangspunkt for vår organisasjons dedikasjon til el-mobilitet. Bærekraftlig utvikling er en integrert del av Deltas DNA, og spesielt derfor gleder vi oss meget til å vise verden hva vi jobber med for å støtte opp om mobiliteten for neste generasjon elbiler, sier han.